Ernst Jandl nadiktoval geniální myšlenku!

Šťáhlavice, 20. 3. 2019 – Místní čajovna zatoužila po kulturním zážitku, který by se svým významem přiblížil památnému koncertu Die Toten Hosen v lochotínském amfiteátru (15. 9. 1987), pročež si pozvala moderátora rádia Paranomázie, pana magistra Zimu, aby přednesl něco ze svých překladů rakouského básníka Ernsta Jandla. Z obav před nájezdem zdivočelých fanoušků experimentální lyriky a hrozbou následného policejního zásahu vylepil majitel čajovny pouze jeden plakátek na výlohu svého podniku, což se ukázalo být prozřetelným tahem vzhledem ke kapacitě prostoru. Nadšené publikum v počtu tří lidí, z nichž jeden byl majitel čajovny, druhý moderátor rádia Paranomázie pan magistr Vazelína a třetí Vazelínova přítelkyně, aplaudovalo chytře dávkovaným veršům, které byly dovedně pospojovány mluveným slovem i hudebními vložkami, jako barevné korálky na šňůrce hravosti, pospolitosti a dobré nálady. V průběhu recitace probíhala nevázaná pitka, během níž byly vypity minimálně dva zelené čaje a dvě deci suchého červeného vína.

Zásadní význam celé akce byl ovšem odkryt až den poté, kdy pánové Zima s Vazelínou v rámci písemné konverzace na platformě WhatsApp dospěli k myšlence podzimního turné ke 25 letům rádia Paranomázie. Další vývoj této vpravdě geniální myšlenky budeme pozorně sledovat.

Zima listuje černým sešitem i neméně černými vzpomínkami na dobu, kdy studentský klub na „ká dvojce“ otvíral až v 17 hodin. Foto: Vazelína

Žádné komentáře:

 
TOPlist